De Kracht van de Dramadriehoek voor Leidinggevenden 7 november 2024

Nu inschrijven en tot 15 oktober korting!

Ben je klaar om je communicatievaardigheden als leidinggevende naar een hoger niveau te tillen en destructieve patronen te doorbreken? Doe mee aan deze kennismakingsworkshop over de Dramadriehoek georganiseerd door 3DMens Opleidingen op 7 november as.

Wat is de Dramadriehoek?

De Dramadriehoek, ontwikkeld door Eric Berne binnen de Transactionele Analyse (TA), is een model dat de dynamiek tussen drie rollen beschrijft: de Redder, het Slachtoffer en de Aanklager. Wat betekent dat voor iemand die leiding geeft en gezien wordt door een team of afdeling? Deze rollen kunnen leiden tot negatieve interacties en conflicten, zowel in persoonlijke als professionele relaties.

Voorbeeld

Stel je voor dat je een collega hebt die constant klaagt over werkdruk (Slachtoffer). Jij besluit om extra taken van hen over te nemen (Redder), maar na verloop van tijd voel je je overbelast en gefrustreerd. Uiteindelijk confronteer je je collega met hun gebrek aan inzet (Aanklager). Deze cyclus kan leiden tot spanningen en verminderde samenwerking.

Werkwijze

Deze workshop is bedoeld als introductie. De opzet en werkwijze is daarom vooral praktisch en hier en daar toegelicht met theorie of achtergrond. De eigen werkervaringen van de deelnemers worden gebruikt voor de oefeningen en uitleg en verklaring. De inzet is met name gericht op verschillende oefeningen en opdrachten om kennis te maken met de Dramadriehoek vanuit het leidinggevende perspectief. 

Onderwerpen

Tijdens de workshop zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

Introductie tot de Transactionele Analyse: Begrijp de basisprincipes van TA en hoe deze toegepast kunnen worden in verschillende contexten.

De Rollen van de Dramadriehoek in Leiderschap: Leer de kenmerken van de Redder, het Slachtoffer en de Aanklager en hoe deze rollen zich manifesteren in interacties.

Herkennen en Doorbreken van Patronen: Hoe macht ‘werkt’ in verticale verhoudingen en hoe destructieve patronen identificeerbaar worden. Hoe ze te benoemen en te doorbreken om effectievere communicatie te bevorderen.

Praktische Oefeningen en Dramarollen vaststellen: Pas de theorie toe in realistische scenario’s om je vaardigheden te versterken.

Persoonlijke Reflectie en Groepsdialoog: Deel ervaringen en inzichten met andere deelnemers om van elkaar te leren.

Waarom Deelnemen?

Deze workshop biedt je de kans om basis kennis op te doen over de Dramadriehoek en praktische tools te verkrijgen om je communicatie en relaties te verbeteren. Of je nu een professional bent die zijn teamdynamiek wil verbeteren of iemand die persoonlijke groei nastreeft, deze workshop is voor jou!

 

Donderdag 7 november 2024

Je bent welkom vanaf 09.00 uur en starten we om 09.30 uur.
We sluiten af om 17.00 uur met een borrel en hapjes (tot ca. 18.00 uur).

 

We hebben plaats voor 8-14 deelnemers

Centraal in Nederland. 

Deze workshop is bedoeld voor leidinggevenden die willen werken met de communicatie en interactie met hun team en samenwerking in de bredere zin van het woord met collega’s. De Kracht van de Dramadriehoek voor leidinggevenden is een kennismakings workshop voor leidinggevenden die hechten aan goede en zorgvuldige communicatie en mensen verder wil brengen. 

We verwachten van de deelnemers dat zij voorbeelden uit de eigen persoonlijke (werk)situatie gebruiken.

Er is geen specifieke voorkennis nodig van de Transactionele Analyse.

De lunch, koffie/thee en de borrel zijn inbegrepen. 

De investering is € 375,- per persoon, inclusief gebruik van materialen en exclusief BTW.

Bij inschrijven voor 15 oktober as. of met twee tegelijk* geldt tarief van € 325,- excl BTW

Schrijf je met twee of meer tegelijk in en wil je dit op een factuur* ontvangen, dan geldt de korting. Geef dit dan aan als je de bevestiging van mij hebt ontvangen.

Niet van toepassing